Evrende yer alan gizli yasalara dair birçok hipotez öne sürebilirsiniz. Ancak mevcut hipotezin kanıtlanabilmesi için bir dizi deney yapılması gerekmektedir. Özellikle kozmik nesneler üzerinde deney yapma imkanı neredeyse yoktur. Fakat bazı durumlarda uzay yapmanız gereken testi kendi başına yapar.
Dünya’dan 4200 ışık yılı uzaklıkta Toros takım yıldızında yer alan üçlü sistem 2012 ve 2014 yıllarında tespit edildi. Bu sistemler bilim insanlarının yapmak istedikleri testi kendi başına yapıyor. Toros takım yıldızındaki bu sistem Einstein’ın uzay-zamana dair fikrini teyit edecek ya da değiştirecek bir hareket gerçekleştirmeye başladı. 1970’lerde iki ölü yıldız olan sistem Einstein’ın genel görelilik teorisini destekleyen güçlü kanıtlar yarattılar.
Bu sistem yaklaşık olarak Dünya merkeziyle güneş arasındaki mesafe kadar bir aralıkta soğuk beyaz bir cüce yıldızın etrafında dönüyor. Sistemin içerisinde ise daha farklı ve daha sıcak yapıda bir beyaz cüce görülüyor. Her 1.6 günde bir kez içteki beyaz cüce gözle görülmesi mümkün olmayan bir cismin etrafında dönül sağlıyor. Normal gözle görülmeyen bu cisme X-ışını veya Gama ışınlarıyla bakılması halinde ise iki beyaz cüce yıldız görülemeyen cisme göre oldukça küçük boyuttalar.
Görünmeyen bu yıldız daha büyük bir yıldızın kalıntısı, bir pulsadır. 2.73 saniyede dönüş gerçekleştiren bu cisimi her geçişinde Dünya yüzeyinde parlama meydana getiriyor. Yani geriye doğru yıllar boyunca dönen titreşimler her dönüşte bir işaret veriyor. Ransom ve ekibi pulsarın titremelerini ayarlamak suretiyle, üç cismin yörüngelerin nasıl değiştiğini gözleyerek raporu Eistein’ın teorisiyle karşılaştırıyor. Genel göreliliğe göre eşdeğerlik, kendi kuvvetli yerçekimsel alanı bulunan nesnelerin bile yerçekime birbiriyle aynı şekide cevap vermesini söylemektedir. Bu durumda bir iç beyaz cüce ve daha büyük olan pulsari dış beyaz cücenin yerçekimi altında benzer biçimde hareket etmektedir. Aksi durumda iç çiftin yörüngesi beklenenden elitik olacaktır.